Onderhoudsadvies voor slaapsystemen

Ook uw slaapsysteem vraagt regelmatig onderhoud. Verleng de levensduur van uw matras en bedbodem met onderstaande onderhoudstips.


Onderhoud


Klik op een onderwerp hieronder voor meer informatie.


Matrassen

Lucht en ventileer uw matras 1 keer per 2 weken. Keer het matras dan zowel in de lengte- als in de breedterichting om, om te voorkomen dat de grootste druk continu op dezelfde plaats rust. Gebruik voor optimale bescherming van uw matrassen goede antislip matrasbeschermers, moltons en hoeslakens. Neem een topmatras. Hiermee verlengt u de levensduur van uw matras. Bovendien kunt u met een topmatras uw bed makkelijker keren, draaien en opmaken.

Goed om te weten
Wanneer u een nieuw matras koopt, is het normaal dan u een periode van 5-6 weken nodig heeft om aan het matras te wennen.

Boxsprings

Een boxspring bedbodem is geschikt voor elke matras. Het heeft een stevige bodemplaat met hierop de vering, een versterkte rand en comfortschuim. De bodem veert over het gehele oppervlak, zodat die het lichaam effectief ondersteunt. Vraag uw slaapexpert bij Woon & Slaap op welke wijze en met welke regelmatig het raadzaam is de matras te keren. Wij raden u aan om de buitenkant van de gestoffeerde boxspring regelmatig te stofzuigen.

Bedbodems

Wij adviseren om verstelbare onderzetpoten toe te passen om de stabiliteit te bevorderen en piepen en kraken te voorkomen. Bovendien is het ligcomfort dan door u zelf te bepalen. Alle bedbodems zijn verkrijgbaar in vlakke en verstelbare uitvoeringen, wij hebben lattenbodems, schotelbodems en spiraal boxsprings. Goed onderhoud garandeert een langere levensduur.