Gratis advies binnenhuisarchitect

STYLING EN INTERIEUR ADVIES

Woon & Slaap heeft de beschikking over een zeer bekwame binnenhuisarchitect /stylist, die u helpt om uw woonwensen te realiseren. Met zijn gedegen kennis voor een kwalitatief hoogstaande, luxe en persoonlijke uitstraling van uw interieur.

Wij nodigen u van harte uit om een kijkje te komen nemen en indien gewenst kunt u gebruik maken van onze waardebon, eventueel bij u thuis of op onze showroom.
Woon & Slaap en haar adviseurs zijn er om u van dienst te zijn en u te helpen bij al uw woonwensen. Maak dit geweldige uitstapje voor uw complete interieur en u zult niet teleurgesteld worden.

Wij heten u van harte welkom en hopen u snel een keer te mogen ontmoeten in onze showroom, uiteraard staat de koffie voor u klaar.
* Voor aanvullende informatie omtrent deze service, neemt u gerust contact met ons op.

ONZE STYLIST

Omdat kleuren een belangrijke rol spelen in ons interieur en een duidelijke, ruimtelijke, sfeerscheppende functie hebben, is het van belang om daarin de juiste keuzes en afstemming te maken.

Veel van “onze” consumenten hebben dan ook de vraag: “Hoe moet ik met kleur omgaan in mijn interieur?” Het antwoord daarop is veelal persoonlijk en dus lastig.
Om u een stukje op weg te helpen geef ik u alvast wat tips en voor meer informatie kunt u altijd een afspraak maken.

Immers: iedereen wil een sfeervol thuis, een thuis wat bij hem of haar past en waar u zich lekker voelt.

Kleuren

Kleuren geven ruimtegevoel.

Kleuren kunnen de ruimtes in uw huis optisch vergroten of verkleinen. Dit kan ruimtes dus behoorlijk beïnvloeden. In een grote ruimte kunnen warme tinten de sfeer intiemer maken (kleuren met een lage reflexwaarde).

In kleine ruimtes kunnen dezelfde kleuren de ruimte aanzienlijk kleiner doen lijken. Voor kleinere ruimtes gebruik ik dan ook liever kleuren met een hoge reflex waarde. (koudere tinten)

Hetzelfde geldt voor meubelen. Donkere meubelen laten de ruimte kleiner- en lichte meubelen laten de ruimte groter lijken.
Kleuren zorgen voor balans in de ruimte. Afstemming van kleuren op de wanden en vloeren in combinatie met de meubelen maken overgangen geleidelijk, waardoor er een prettige / rustige eenheid tot stand komt.

Rustgevende en activerende kleuren:

Felle kleuren en felle contrasten nodigen uit tot activiteit (bv. rood, groen, geel, blauw).
Rustige uitgebalanceerde, meer chromatische tinten (bv. taupe / beige tinten) geven rust.

Rood: een warme, opwekkende en intensieve kleur, komt op je af.

Geel: sterk ruimte werkend, opwekkend warm en zonnig en minder opdringerig dan rood.

Blauw: een koele kleur, met een kalmerende werking, mits het niet te overdadig wordt toegepast. Blauw werkt ruimtelijk.

Groen: een symbolische kleur voor natuur, rust en verzoening. Groen biedt een maximum aan rust en is huiselijk. Groen laat zich uitstekend samenvoegen met natuurlijke materialen. Groen haalt buiten naar binnen en binnen naar buiten.

Bruin: Een kleur die er even als andere kleuren in veel nuances is. Bruin geeft een huiselijke, intieme en warme sfeer.

Grijs: Grijs bestaat als kleur uit tal van mogelijkheden. De koele grijzen, vaak gecombineerd in moderne en strakke interieurs, en de warme grijzen voor combinaties met natuurlijke materialen en klassieke meubelen. Alle grijzen hebben met elkaar gemeen dat ze neutraal zijn en een ideale achtergrond vormen voor andere kleuren en combinaties.

Wit: Wit is helder, laat ruimtes groter lijken en geeft veel binnenkomend licht doordat licht teruggekaatst wordt. Wit is er in veel nuances. Wit laat andere gecombineerde kleuren frisser lijken.

Zwart: Bij zwart wordt alle licht volkomen geabsorbeerd. Zwart werkt verkleinend en kan de ruimte “benauwd” maken. Zwart is ook een zeer elegante en sterke kleur en mits goed toegepast kan het zeer gedurfd en geraffineerd zijn. Zwart vraagt om sterke contrasten en andere gebruikte kleuren worden door zwart opgewaardeerd.

Naturel tint: Dit zijn neutrale tinten die zich makkelijk laten mengen met veel andere kleuren tot een harmonieus geheel. Denk daarbij aan beige en ivoortinten met een natuurlijke vriendelijke uitstraling.

Luxueuze tint: In combinatie met antieke en/of klassieke meubelen gebruiken we de luxueuze (klassieke) en klassieke tinten zoals: bordeauxrood, pruimenpaars, warme messingkleuren en bruintinten.

Pastel tint: Pastel tinten hebben een transparante uistraling en in combinatie met wit een mooie frisse uitstraling. Alle pastels passen van nature bij elkaar en maken mooie rustgevende en heldere combinaties.

Ik hoop hiermee de eventuele vragen van klanten deels beantwoord te hebben en u een eindje op weg te hebben geholpen in de wereld van kleur in het interieur. Kleur kan uw interieur maken of breken. Bewust omgaan met kleur, een goede afstemming hiervan in combinatie met de ruimte en de meubelen, geeft een harmonieus plaatje waar u en uw bezoek versteld van zullen staan.

ADVIES

Bij de aanschaf van uw nieuwe interieur, kunt u altijd een afspraak maken op de zaak of bij u thuis. Ik zal dan samen met u, het bij u passende interieur plaatje maken. En de kosten: die worden in mindering gebracht op de aan te schaffen woninginrichting bij Woon & Slaap.

Tot ziens bij een van de vestigingen van Woon & Slaap!

Vraag hier vrijblijvend een gratis gesprek aan met onze binnenhuisarchitect voor een interieur advies op maat. Let op! de eerste afspraak is altijd bij ons op de showroom.